Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 27

Den beste high school-komedien fra det siste tiåret?

Skoleferien er godt i gang og mange skoletrøtte, unge fjes fryder seg over endelig å ha sommerferie. I ukas fredagsfilm blir vi kjent med skolelysene Amy og Molly som for en gangs skyld skal ta den helt ut - kvelden før vitnemålsutdelingen på high school. 

Ukas fredagsfilm: Booksmart (2019)

Lesehestene Amy og Molly har alltid hatt nesa godt plantet i skolebøkene, men dagen før skoleavslutningen innser jentene at de har gått glipp av alle minneverdige øyeblikk ungdomstiden har å by på. Fast bestemt på å ta igjen tapt tid presses fire år med fest og moro i én kveld som resulterer i et kaotisk eventyr ingen bøker kan forberede dem på.

Mottakelse

Booksmart var skuespiller og regissør Olivia Wildes regidebut, som høstet en del mer ros enn hennes siste film Don''t Worry Darling. Filmen fikk gode kritikker, og Birger Vestmo (som ga den en femmer på terningen) oppsummerte Booksmart slik i sin anmeldelse for Filmpolitiet

"Filmen hennes har en viril og anarkistisk form som gjør den konstant underholdende, samtidig som det ligger noe ekte bak high school-humoren, som gir både historien og figurene en velkommen dybde."

  • IMDb-score: 7,1

 

Du ser filmen her! 

 

(Og her kan du finne flere ungdomsfilmer!)

 

Published: 03/07/2023   Last updated: 06/07/2023