Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 10

Sterk norsk film om negativ sosial kontroll.

Onsdag 8. mars er den internasjonale kvinnedagen. I den anledning vil vi fremheve en utrolig god og sterk film som handler om noe altfor mange kvinner i verden (inkludert Norge!) opplever: nemlig negativ sosial kontroll.
 

Ukas fredagsilm: Hva vil folk si (2017)

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to parallelle verdener brutalt.

For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

 

Mottakelse

Hva vil folk si er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første spillefilm Jeg er din hadde sin internasjonale premiere ved Toronto Internasjonale filmfestival og vant deretter en rekke priser på filmfestivaler over hele verden. Med Hva vil folk si har hun igjen laget en rørende film med råsterke skuespillerprestasjoner. Filmen hadde internasjonal premiere på filmfestivalen i Toronto.

I 2018 vant filmen fire Amandapriser, blant annet for årets norske kinofilm og beste regi.

Filmen har 7,4 i score på IMDb, og fikk en sekser på terningen av flere anmeldere, blant annet Filmpolitiet.
 

Du ser den her! 

 

Published: 07/03/2023   Last updated: 07/03/2023