Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 45

En smertelig og inderlig film om en families felles krise.

Denne uka har vi valgt ut en dansk perle av en film som ukas fredagsfilm, og det er en rørende, sår og varm film om døden - og hvordan man som familie forholder seg til den uunngåelige slutten av et liv. 


Ukas fredagsfilm: Stille hjerte (2014)

Søstrene Sanne og Heidi (Danica Curcic) og Heidi (Paprika Steen) tilbringer en siste helg sammen med moren Esther (Ghita Nørby), som lider av en uhelbredelig sykdom. De to søstrene er som natt og dag, og helgen, som skulle danne rammen rundt et siste farvel til moren, blir en turbulent og følelsesmessig prøvelse for dem alle. Gamle konflikter og søstrenes ulikheter blir utgangspunktet for en stigende tvil om morens ønske om å dø, og midt i alt oppstår nye relasjoner mellom familiemedlemmer som ellers ikke har mye til felles.

Stille hjerte er en smertelig og inderlig film om en families felles krise, men også en hyllest til kjærligheten og nestekjærlighet.
 

Mottakelse

Filmen vant fire Bodil-priser i 2015, og ble samme år også nominert til hele 12 Robert-priser (den danske filmprisen). Paprika Steen vant også pris for beste kvinnelige hovedrolle i San Sebastián internasjonale filmfestival.

Filmpolitiet ga filmen terningkast 5 i sin anmeldelse fra 2015. 

  • IMDb-score: 7,1

Du ser den her! 


Det har også blitt laget en amerikansk nyinnspilling av filmen me blant andre Susan Sarandon og Kate Winslet i rollene. Les mer om den og se filmen her. 
 

Published: 08/11/2022   Last updated: 08/11/2022