Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 37

Avkledd portrett av en av de største musikalske ikonene i britisk historie.

14. september ville Amy Winehouse ha blitt 39 år. Dessverre rakk hun aldri å bli eldre enn 27 år, da hun døde av alkoholforgiftning i 2011. 

Til tross for at hun bare rakk å gi ut to album før sin død, er Amy Winehouse et av de største musikalske ikonene i britisk historie. Hun var en popstjerne med sjel, med et musikalsk talent som krysset kulturelle og demografiske grenser. Stemmen ble ofte beskrevet som en kombinasjon av Billy Holiday, Dinah Washington og Sarah Vaughan.

Mens musikken gjorde henne til en stjerne, stjal hennes kaotiske personlige liv overskriftene. Voldsom suksess, kombinert med en vill livstil og kompliserte kjærlighetsforhold gjorde henne til et yndet objekt hos en stadig mer pågående tabloidpresse. Amy Winehouse døde 23. juli 2011. 


Ukas fredagsfilm: Amy

Ukas fredagsfilm er et ærlig og engasjerende portrett av artisten Amy Winehouses liv, fra barndommen og frem til hun tragisk døde av alkoholforgiftning i 2011.

Gjennom et samarbeid med produsent James Gay-Rees forteller regissør Asif Kapadia om det ekstraordinære livet bak de sensasjonelle overskriftene og historien om en talentfull ung kvinne hvis liv endte altfor tidlig. Med denne filmen vil verden forelske seg i den virkelige Amy Winehouse og hennes utrolige musikk igjen.

Filmen vant en Oscar for beste dokumentar i 2016.

  • IMDb-score: 7,8
  • Rotten Tomatoes Tomatometer: 95 %


Se filmen her!

Published: 13/09/2022   Last updated: 13/09/2022