Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 34

Oscar-nominert drama om Dianas siste dager i kongehuset.


Onsdag 31. august er det 25 år siden folkefavoritten Prinsesse Diana omkom i en tragisk bilulykke i Paris. Interessen for Diana har ikke akkurat avtatt siden hennes død, og flere filmer og serier (Diana, The Crown) har forsøkt å fortelle hennes historie i ettertid. 

Sist ut i rekken er filmen Spencer som kom på kino i fjor.  
 

Ukas fredagsfilm: Spencer

Prinsesse Diana er på vei til nok en juleferie med kongefamilien på Sandringham slott. Hun vet at ekteskapet med Charles smuldrer. Han blir ofte sett sammen med Camilla Parker-Bowles, og Diana blir tvunget til å spille perfekt kone. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker bare beskytte sønnene sine, Harry og William. Alle kjenner den stramme kongelige julehverdagen med overdådige middager, tradisjoner og kjølig prat. Diana kan spillet. Men denne julen blir alt annerledes.

Med en sensasjonell Kristen Stewart i rollen som Diana (som ble nominert til en Oscar), forteller filmen om hva som kan ha skjedd i disse skjebnesvangre, avgjørende dagene av ekteskapet hennes. Pablo Larraín, regissør av den anerkjente filmen om Jackie Kennedy fra 2016, er tilbake med en ny film om en definerende periode i livet til en legendarisk kvinne.

Filmen fikk terningkast 5 av de fleste norske anmeldere.

Du ser den her!

Published: 23/08/2022   Last updated: 23/08/2022