Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 26

Vant ni Amanda-priser i 2020.

Ukas fredagsfilm er et sterkt og gripende norsk drama med Henriette Steenstrup og Thorbjørn Harr blant hovedrollene. 

Den handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det – hva det vil si å være voksen.
 

Ukas fredagsfilm: Barn (2018)

Barn skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker.

Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.
 

Mottakelse

Filmen fikk primært 5'ere og 6'ere på terningen fra norske anmeldere. Barn ble storeslem under Amandaprisen 2020, og stakk av gårde med pris i ni av ti nominasjoner: årets regi, årets mannlige skuespiller, årets mannlige birolle, årets foto, årets klipp, årets norske kinofilm, årets musikk, årets filmmanuskript og årets lyddesign.

  • IMDb-score: 7,2


Du ser den her!


Psst: Se også regissør Dag Johan Haugeruds tidligere film Det er meg du vil ha med Andrea Bræin Hovig i hovedrollen her på Filmoteket. 
 

Published: 28/06/2022   Last updated: 28/06/2022