Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 16

Basert på en bestselgende bok.

Lørdag 23. april markerer UNESCO verdens bokdag for å hylle bøker og forfattere - og å oppmuntre alle til leseglede.

I den anledning har vi valgt ut en film som er basert på en bestselgende bok som ukas fredagsfilm. 
 

Ukas fredagsfilm: Saras nøkkel

Paris, juli 1942. Sara, en 10-årig jødisk jente rekker akkurat å få gjemt unna sin yngre bror i klesskapet. Bare minutter senere arresteres resten av familien på brutalt vis av det franske politiet, under den beryktede jøde-arrestsjonen, Vel' d'Hiv. Den unge jenta låser døra og gjemmer nøkkelen, overbevist om at hun skal komme tilbake og låse ut sin bror om noen timer senere. Men timer blir til døgn, og Saras desperasjon tiltar.

60 år senere, i forkant av minnedagen for Vel' d'Hiv, får den amerikanske journalisten Julia Jarmond oppdraget å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Under arbeidet med saken snubler hun over Saras neddyssede familiehistorie, og hun blir raskt overbevist om at det er denne hendelsen hun skal avdekke. I arbeidet med saken snubler Julia over flere tegn som leder henne mot Sara, samtidig som hun begynner å stille spørsmål ved sitt eget liv - og sin fremtid.
 

11 millioner solgte eksemplarer

Filmen er basert på Tatiana de Rosnays boksuksess med samme navn, en roman som lå utrolige 90 uker på New York Times bestselgerliste. Boken er publisert i 44 land og har solgt hele 11 millioner eksemplarer verden over.

Filmen har en IMDB-score på 7,5 av 10 stjerner. 

Du ser den her! 

 

Her kan du se flere filmer som er basert på bøker.

 

Published: 19/04/2022   Last updated: 19/04/2022