Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 12

Lad opp til årets Oscar-utdeling med et sterkt drama fra Joachim Trier.

Til søndag er det duket for årets Oscar-utdeling. Vi nordmenn er nok ekstra spente i år, ettersom Joachim Triers Verdens verste menneske er nominert i hele to kategorier, både beste originalmanus og beste internasjonale film.

Verdens verste menneske vil du kunne se på Filmoteket fra november 2022, men hva med å lade opp til Oscar-utdelingen med en av Tries tidligere filmer? 
 

Ukas fredagsfilm: Louder Than Bombs

Tre år etter fotografen Isabelle Reed's død i det som tilsynelatende var en bilulykke, må enkemannen Gene fortelle sin yngste sønn Conrad hva som egentlig skjedde. Han ber sin eldste sønn Jonah om å komme hjem for å hjelpe, men istedenfor vender han seg mot ham. Jonah har sitt eget bilde av sin mor og er ikke villig til å gi det opp.

Med et slående billedspråk og innsiktsfulle karaktertegninger forteller Louder Than Bombs en sterk historie om løsrivelse og samhold i en moderne familie. 
 

Mottakelse

Filmen ble nominert til Gullpalmen i Cannes i 2015. Under Amanda-prisen i 2016 var filmen nominert i hele åtte kategorier, og stakk av med hele fire priser, blant annet for beste regi. 

Filmpolitiet trillet terningkast fem i sin anmeldelse, der Birger Vestmo oppsummerer filmen slik: 

"Louder Than Bombs er en stille, vakker og poetisk film om en sorgprosess i stampe. Joachim Trier har igjen regissert en film der stemninger, episoder og tankerekker går opp i en høyere enhet. Historien, som Trier har skrevet sammen med Eskil Vogt, er full av innsikt og livsvisdom om en familie som ikke makter å kommunisere med hverandre. Filmens tittel spiller på det usagte. Stillheten smeller høyt."

Du ser den her!


Dersom du vil se en annen film fra Joachim Trier har vi også Thelma på Filmoteket. 

 

Published: 22/03/2022   Last updated: 22/03/2022