Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 11

Den rystende historien om en offentlig ansatt som prøvde å stoppe Irak-krigen.

Søndag 20. mars er det hele 19 år siden USA invaderte Irak, og startet en krig som var i strid med FN-pakten og dermed ulovlig. Hvordan kunne det skje? Ukas fredagsfilm er basert på den sanne historien om opptakten til krigen, skitne triks fra stormakter- og en kvinne som ofret sin egen trygghet for sannheten.

En historie som dessverre er høyst aktuell om dagen. 

 

Ukas fredagsfilm: Official Secrets

Filmen Official Secrets, basert på rystende, sanne hendelser, forteller den gripende historien om Katharine Gun (Keira Knightley), en britisk etterretningsspesialist som driver rutinemessig håndtering av fortrolig informasjon.

En dag i 2003, i oppkjøringen til Irak-krigen, mottar Gun et notat fra NSA med sjokkerende innhold: USA ber Storbritannia om hjelp til å samle kompromitterende informasjon om representantene i FNs sikkerhetsråd for å presse dem til å stemme for en invasjon av Irak. Gun klarer ikke å bare se på at verden blir presset ut i en ulovlig krig, så Gun tar den fortvilte avgjørelsen å trosse sin egen regjering og lekke notatet til pressen.

Så begynner en eksplosiv rekke av hendelser som vil sette hele verden i brann, avsløre en enorm politisk konspirasjon og utsette Gun og familien hennes for truende fare.

  • IMDb-score: 7,3

 

Du ser den her!

 

Published: 15/03/2022   Last updated: 15/03/2022