Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 5

Sosialrealisme fra Ken Loach som gjør deg forbanna.

Denne ukas fredagsfilm er et sosialrealistisk drama fra legenden Ken Loach.

Den nå 85 år gamle regissøren har siden 60-tallet laget filmer og serier om og for de på nederste trinn på samfunnets rangstige. Mest kjent er han kanskje for I, Daniel Blake (som han også vant Gullpalmen i Cannes for), Riff-Raff og Kes. 

Ukas fredagsfilm er regissørens siste film som kom ut i 2019. Det er en knyttneve av en film som viser et ødelagt system der du kan jobbe så hardt du bare vil, men det vil aldri være nok.

Filmen konkurrerte i hovedkonkurransen under Cannes Filmfestival. 
 

Ukas fredagsfilm: Sorry We Missed You

Ricky og familien hans strever med gjeld etter den økonomiske nedturen i 2008. En mulighet til økonomisk uavhengighet kommer med en skinnende ny varebil og sjansen til å arbeide som selvstendig næringsdrivende innen transport og budvirksomhet. Det er hardt arbeid og konas sykepleierjobb er ikke mye enklere. Arbeidsgiverne forventer at jobben kommer først, uansett hva som skulle skje. Ingen årsaker er gyldige for ikke å yte 100 prosent. 

Ricky, kona og deres to barn utgjør en sammensveist og nær familie, men når alle medlemmene trekkes i ulike retninger kommer man før eller senere til et bristepunkt.
 

  • IMDb-score: 7,6

Filmpolitiet ga filmen terningkast 5 i sin anmeldelse fra 2019.
 

Du ser den her! 

 

Published: 01/02/2022   Last updated: 01/02/2022