Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 50

En juleklassiker.

“When the planes hit the Twin Towers, as far as I know, none of the phone calls from the people on board were messages of hate or revenge—they were all messages of love. If you look for it, I’ve got a sneaky feeling you’ll find that love, actually, is all around.”

 

Jula nærmer seg med stormskritt, og med nye retningslinjer ser det ut til at det blir mer hjemmetid i sofaen enn  mange kanskje hadde planlagt. Derfor har vi valgt ut en skikkelig juleklassiker som ukas fredagsfilm, en film som kan gi oss den koselige julestemningen vi kanskje har mistet litt de siste dagene. 
 

Ukas fredagsfilm: Love Actually

Vi befinner oss i London, fem uker før jul. Statsministeren faller hodestups for en av sine ansatte, bare øyeblikket etter at han inntar Downing Street 10. En forfatter drar til Syd-Frankrike for å lege sitt knuste hjerte, og finner den store kjærligheten i en innsjø. En godt gift kvinne mistenker at ektemannen er i ferd med å gli fra henne. En nygift kvinne feiltolker signalene hun får fra brudgommens bestevenn. En skolegutt forsøker å vinne oppmerksomhet til den mest uoppnåelige jenta på skolen. En enkemann og stefar forsøker å bli kjent på ny med stesønnen som plutselig ble en fremmed, mens en kontorsjef forsøker å gjøre noe med avstandsforelskelsen på kontoret. Og en aldrende rockestjerne som har sett det meste håper på et comeback sent i karrieren.

Alle gjør de Love Actually til en uforglemmelig film som ikke bare forteller én historie, men hvor ti forskjellige flettes i hverandre - selvfølgelig mens skjebnen stikker kjepper i hjulene på de mest ubeleilige tidspunkt.
 

Du ser den her! 

 

Published: 14/12/2021   Last updated: 14/12/2021