Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 47

Oscarvinnende dramakomedie med Bradley Cooper og Jennifer Lawrence.


Thanksgiving, Black Friday, advent. Det er mye som skjer denne uka, så hva med å legge inn en liten pause til å sone ut på sofaen med en ordentlig god dramakomedie? 

Ukas fredagsfilm er en skikkelig amerikansk godbit med dyktige skuespillere som Bradley Cooper, Jennifer Lawrence og Robert De Niro på rollelisten. 

Filmen har 7,7 i score på IMDb og 92 prosent score på Rotten Tomatoes Tomtatometer. 
 

Ukas fredagsfilm: Silver Linings Playbook

Livet går ikke alltid etter planen. Pat Solatano har mistet alt – huset, jobben og kona. Etter å ha tilbragt åtte måneder på en institusjon flytter han inn hos mor og far igjen. Pat er fast bestemt på å gjenoppbygge livet sitt, være positiv og gjenforenes med sin kone, til tross for et vanskelig brudd.

Derfor kompliseres situasjonen ytterligere da Pat møter Tiffany, en mystisk jente med sine egne problemer. Tiffany tilbyr seg å hjelpe Pat å finne tilbake til kona, men bare hvis han vil gjøre noe veldig viktig for henne i retur. Og etter hvert som begge jobber hardt for å holde det de har lovet knyttes det et bånd mellom dem. Snart tør de begge håpe på en lysere tilværelse.

 

Silver Linings Playbook er basert på en roman med samme navn skrevet av den amerikanske forfatteren Matthew Quick i 2008.

Filmen ble nominert til åtte Oscar-priser i 2013, og Jennifer Lawrence stakk av gårde med en statuett for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Tiffany.

Du ser den her!

 

Published: 22/11/2021   Last updated: 22/11/2021