Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 46

En hjerteskjærende film om å være kasteball i barnevernet.


Ukas fredagsfilm er ikke en film du koser deg med mens du ligger henslengt i sofakroken og spiser ostepop. Det er en film som gjør at du sitter og fikler med hendene mens du blir forbanna og trist over handlingen, som dessverre er svært realistisk for mange barn som sitter fast i systemet. 


Ukas fredagsfilm: Systemsprengeren

Tysklands Oscar-kandidat fra 2020 er et kraftfullt og hjerteskjærende portrett av en ung jente som blir til en kasteball i barnevernsystemet.

Benni er en ni år gammel tornado i rosa boblejakke. Hun er en systemknuser. En kasteball mellom ulike fosterhjem som ikke klarer å håndtere hennes raseriutbrudd og tøffe ytre. Alt Benni har lyst til er å bo sammen med moren sin igjen, men hun er ute av stand til å takle datterens uberegnelige oppførsel. Barnevernet er på vei til å gi opp, men når Micha blir ansatt som assistent begynner Benni for første gang å åpne seg. Benni knytter seg til ham, og Micha forsøker å balansere profesjonalitet med personlig engasjement.

Vi siterer Birger Vestmo sin oppsummering av filmen i Filmpolitiets anmeldelse: "Systemsprengeren er en vond og ubehagelig film, men er også full av håp og glede, slik at den vekker både latter og tårer om hverandre." 

  • IMDb-score: 7,8 


Du ser den her! 

 

Published: 16/11/2021   Last updated: 16/11/2021