Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 36

Dansk action-komedie på sitt beste!

Fredag 10. september er det 22 år siden den danske action-komedien I Kina spiser de hund hadde premiere i Danmark. Filmen ble en publikumsuksess, og en kvart million dansker så filmen på kino. 

 

Ukas fredagsfilm: I Kina spiser de hund

Bankmannen Arvid er ifølge kjæresten verdens kjedeligste mann. Når han i et øyeblikks overmot avverger et væpnet ran i banken blir han dagens helt.Han tar stolt blomster med seg hjem, men kjæresten har reist med alle møblene i mellomtiden og nå begynner tingene for alvor å skrante.

Ut av det blå dukker bankranerens illsinte "kjæreste" Astrid opp for å kjefte på Arvid, hun overbeviser Arvid om at hun trengte pengene. I et desperat forsøk på å gjøre alt godt igjen får han ideen om å rane en pengetransport og oppsøker derfor sin kriminelle bror Harald, som han ikke har sett på ni år.

Harald, som nylig har vunnet en restaurant i spill, legger umiddelbart en enkel plan, og sammen med kokkene: Martin og Peter og oppvaskeren Vuk settes aksjonen til verks. Alt går ikke helt som planlagt og Arvid blir, ettersom begivenhetene tar fart, mer og mer livsfarlig å ferdes med, men Harald står ved sin brors side og kokkene, tja - de gjør bare hva Harald sier.

 

Filmen har 7,4 i score på IMDb.

Du ser den her!

 

Published: 07/09/2021   Last updated: 07/09/2021