Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 34

Ukas fredagsfilm vant fire Amandapriser i 2018.

Med årets Amandaprisutdeling friskt i minne, har vi lyst til å trekke frem en tidligere Amandaprisvinner som ukas fredagsfilm. 

Ukas fredagsfilm er regissert av Iram Haq (som først ble kjent for det norske folk gjennom rollen som Fatima i Borettslaget på NRK), og kom ut i 2017. 

I 2018 vant filmen fire Amandapriser, blant annet for årets norske kinofilm og beste regi.

Filmen har 7,4 i score på IMDb, og fikk en sekser på terningen av flere anmeldere, blant annet Filmpolitiet.

 

Ukas fredagsfilm: Hva vil folk si

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to parallelle verdener brutalt.

For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

 

Hva vil folk si er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første spillefilm Jeg er din hadde sin internasjonale premiere ved Toronto Internasjonale filmfestival og vant deretter en rekke priser på filmfestivaler over hele verden. Med Hva vil folk si har hun igjen laget en rørende film med råsterke skuespillerprestasjoner. Filmen hadde internasjonal premiere på filmfestivalen i Toronto.

 

Du ser den her! 

 

Published: 24/08/2021   Last updated: 24/08/2021