Article image

Filmoteket dekker halve Norge

Drøye fire måneder etter oppstart har vi allerede 500 filmer på Filmoteket og dekker nå halvparten av Norges befolkning.

Siden Norgesfilm AS lanserte Filmoteket i april har det skjedd mye. Vi har nådd en milepæl  og kan nå skryte av å ha over 500 titler i katalogen vår. Det betyr ikke at vi nå skal slakke ned tempoet - tvert imot! Vi fortsetter med å publisere gjennomsnittlig 25 filmer i uka og skal ha en katalog med over 1000 filmer innen årets slutt. 

Dekker halve befolkningen

Det er ikke bare filmkatalogen som har økt siden oppstart, men også antall bibliotek som tilbyr Filmoteket. Per august 2020 har bibliotek som til sammen dekker halve Norges befolkning knyttet seg opp til Filmoteket og som dermed tilbyr alle sine innbyggere å benytte det nye, strålende filmtilbudet via lånekortet sitt. Det er stas! 

I takt med stadig flere bibliotek som tilbyr Filmoteket og stadig flere filmer å velge mellom, er det også stødig vekst i bruken. Dette er veldig gledelig og motiverende for teamet vårt i Kristiansand!

- Det er på høy tid at Norge kan tilby en strømmetjeneste for film på biblioteket

Filmoteket samarbeider med bibliotek over hele landet. Blant dem som først signerte avtalen var Sølvberget bibliotek i Stavanger. 

- Vi er opptatt av å formidle gode filmopplevelser til publikum uavhengig av plattform og med Filmoteket har vi ekspandert vårt potensiale til å gjøre nettopp det, bare mindre avhengig av tid og sted, sier rådgiver for film ved Sølvberget, Magnus Cappelen.

Videre sier han det er positivt at flere filmer som ikke kan tilbys fysisk, nå kan bli sett av publikum på en digital plattform. 

- Sølvberget har en rikholdig fysisk filmkatalog. Likevel har vi med Filmoteket definitivt fått en enda større katalog totalt sett.  En god del interessante titler finner ikke veien til bibliotekene på det sedvanlige viset lengre, rett og slett fordi de ikke har (norsk) distribusjon på DVD/BD. Gjennom Filmoteket ser vi et tilbud av en rekke titler som vi nå kan tilby digitalt, men ikke på fysisk format.

Også Norges største folkebibliotek, Deichman, tilbyr Filmoteket til sine låntakere. Det er en etterlengtet tjeneste, ifølge Stian B. Hope, redaksjonskonsulent ved Deichman samling. 

- Det er på høy tid at Norge kan tilby en strømmetjeneste for film på biblioteket, Sverige og Danmark har hatt det i årevis allerede - med Filmoteket har vi endelig fått det vi også.

 

Published: 20/08/2020   Last updated: 20/08/2020