Article image

Filmtips: Filmer litt utenom det vanlige

Filmer som ikke er A4.

Liker du absurde historier som følger mennesker som foretar seg de rareste ting, ofte i selskap med merkelige karakterer? Disse filmene er alt annet enn vanlige, og de kan få deg til å le, vri deg i stolen, grine, eller rett og slett være takknemlig for at karakterene kun finnes på film. 

Small Apartments

En rar, mørk komedie av svenske Jonas Åkerlund. Franklin har ved et uhell tatt livet av utleieren sin og bekymrer seg for hvor han skal gjøre av kroppen. Med en bror som er innlagt på psykiatrisk avdeling og en nabo som prøver å gjøre karriere som stripper, har han få gode hjelpere.

Mandibler

I denne absurde franske komedien finner to middelaldrende menn en gigantisk flue i bagasjerommet på en nyinnkjøpt bruktbil. Dette er starten på en nokså merkelig reise.

Medusa Deluxe

Det handler om eksperimentelle hårfrisyrer - og mord – i denne mystiske thrillerkomedien. Midt i en ekstravagant og prestisjetung frisørkonkurranse blir en av deltagerne myrdet. Det viser seg raskt å være utfordrende å etterforske mordet blant denne eksentriske gjengen av kompetitive frisører.

The Beaver

Walter Black klarer ikke å finne gleden i noen ting lenger. En dag kommer han over en leketøysbever i en søppelkasse. Ved hjelp av beveren får han energi, livslyst - og britisk aksent! En ganske absurd historie, om et tungt tema.

Nandor Fodor and the Case of the Talking Mongoose

Doktor Nandor Fodor forsker på det overnaturlige. En dag får han en henvendelse i et brev fra en familie som har problemer med en snakkende mungo ved navn Gef. Er det fullstendig oppspinn, eller er det hold i saken? Simon Pegg og Minnie Driver spiller hovedrollene i dette underlige detektivdramaet.

Tiger Stripes

12 år gamle Zeffan er midtpunktet i jentegjengen. I forbindelse med sin første menstruasjon endres dette raskt, da merkverdige ting begynner å skje med kroppen hennes. Villdyret har våknet.

Ha en god filmuke!

Publisert: 03.10.2024   Sist oppdatert: 03.10.2024