Article image

Ukens nypubliserte filmer uke 30

Spennende eventyr for barn, intens spenning under vann og eksperimentell kunst er noen av temaene i ukens nypubliserte filmer.

De opplever mer enn de fleste barn, disse to bestevennene fra barnehagen. I Karsten og Petra – gullringen fra Atlantis befinner de seg på ferie da det plutselig dukker opp en mystisk gullring. Klarer de å finne ut hvem som eier den?

I thrilleren Esme, my love prøver en mor desperat å holde tak i sin døende datter. De reiser bort til familiens forlatte gård for å oppleve nærhet før det siste farvel.

Det blir bading i The Dive, men ting går ikke helt som planlagt. To søstre bestemmer seg for å dykke sammen men en av dem fanges i et jordskred, under vann.

Iron Monkey er historien om en lege som hjelper de fattige om dagen og maskerer seg og stjeler fra de korrupte myndighetene om natten. Når en ny doktor ankommer byen, blir de to rivaler.

Dokumentaren Anselm viser oss kunsteren Anselm Kiefers virke i Tyskland, og hvordan han via kunsten sin tar et oppgjør med Tysklands mørkeste historie. Filmen ble nominert til beste dokumentar ved filmfestivalen i Cannes.

God filmuke!

Publisert: 25.06.2024   Sist oppdatert: 12.08.2024