Article image

Sommerfilmtips

Drøm deg bort!

Enten du er på vei til å reise på ferie eller satser på en staycation (hjemmeferie) så finnes det filmer du kan kose deg med. Ta turen med Filmoteket, helt fritt for heteslag og lange køer i passkontrollen.

Hva med en tur til Frankrike?

I Min sommer i Provence drar Marcel  hjem til sin siste sommerferie før videregående. Et realt gutteeventyr på solkysten, der vennskapet til Marcel og bondegutten Lili blir satt på prøve da de møter den vakre Isabelle.  

Bestill plass på campingen med Dune og hennes familie, der gamle og nye venner treffes i This One Summer. Dette er sommeren Dune begynner å se ting i et modnere perspektiv. Filmen er en varm historie om familie og det å vokse opp.

Blir du lei av livet på den franske landsbygda, dra til Paris, vel! Filmen er en bittersøt hyllest og en nydelig skildring av livet i byen som aldri sover.

Reis videre til Italia med klassikeren Postmannen (Il Postino). Når den berømte dikteren Pablo Neruda flykter fra Chile til en liten italiensk øy, får den lokale postmannen det ekstra travelt. Filmen ble nominert til flere Oscar-priser. 

Fra Italia fortsetter vi til Kroatia i Murina, der spenningen mellom Julija og hennes far stiger under den varme solen. Når en gammel venn av familien kommer på besøk, ser Julija en mulighet til å unnslippe sin despotiske far.

I samme slengen tar vi turen til Hellas i The trip to Greece. De britiske komikerne Steve Coogan og Rob Brydon begir seg ut på en siste reise til Hellas, med mål om å spise seg gjennom øyriket.

Vi holder oss i Europa med Berlin, I love You, der ti historier bindes sammen til en romantisk fortelling om kjærlighet, omtanke og tilgivelse i den tyske hovedstaden.

Fly på første klasse til Costa Rica i After Words. Når alt håp synes å være ut i hverdagslivet, kan en reise være det som endrer alt.

Men husk, Norge er også et flott ferieland! Héléne reiser til Norge for å forene seg med at hun er alvorlig syk, og forholdet hennes til samboeren Mathieu settes på prøve. I Héléne og Mathieu får vi et nydelig opphold i Hjørundfjorden i Møre og Romsdal.

Takk for turen og riktig god film-sommer!

 

Publisert: 09.07.2024   Sist oppdatert: 09.07.2024