Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 28

Sommerlig drama fra Ingmar Bergmans idylliske Sverige.

Fredag 14. juli er det hele 105 år siden Ingmar Bergman ble født i Uppsala i Sverige. Gjennom sin karriere regisserte han et lass av filmer som fremdeles blir anerkjent som noe av det beste som er laget opp igjennom filmhistorien. 

På Filmoteket har vi en rekke av Bergmans filmer. Du kan se utvalget her.
 

Ukas fredagsfilm er det derimot ikke Bergman som har regissert. Det er et drama fra 2021 som handler om et filmskaperpar som søker inspirasjon og drar for å tilbringe sommeren i Bergmans fotspor på den idylliske svenske øya Fårö, hvor Bergman arbeidet og tilbrakte sine siste år. 

Ukas fredagsfilm: Bergman Island (2021)

De amerikanske filmskaperne Chris og Tony trekker seg tilbake for sommeren på vakre Fårö. I dette ville og vakre landskapet, hvor Bergman levde og skapte noen av sine mest anerkjente verk, håper de å finne inspirasjon til deres kommende filmer. Store deler av tiden tilbringer de hver for seg, og ettersom dagene går blir Chris sin fascinasjon for øya stadig større, og hun begynner å minnes sin første kjærlighet. Chris og Tony blir revet vekk fra hverandre, litt etter litt, da linjene mellom virkelighet og fiksjon etterhvert viskes ut.

Med kjente skuespillere som Anders Danielsen LieTim Roth og Mia Wasikowska.

  • IMDb-score: 6,7

Se filmen her! 

 

Published: 10/07/2023   Last updated: 10/07/2023