Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 19

En fantastisk fortelling fra Studio Ghibli.

Denne uka har vi valgt ut en japansk perle av en film. Dette er noe av det beste du kan se av anime! Og ikke la deg skremme av en ukjent sjanger og språk, du kommer til å bli sugd inn i historien!
 

Ukas fredagsfilm: Chihiro og heksene (2001)

10 år gamle Chihiro skal flytte til en ny by sammen med foreldrene sine. På veien til det nye huset tar faren en snarvei – noe som får dramatiske konsekvenser. De kommer fram til noe som ser ut som en nedlagt fornøyelsespark, men det er faktisk et badehus for slitne ånder. Badehuset er kontrollert av den onde heksa Yubaba. Som straff for at foreldrene til Chihiro har tatt seg til rette på åndenes område og spist av maten deres, gjør Yubaba dem om til griser.
 

Mottakelse

Filmen vant Oscar for årets beste animasjonsfilm i 2003, og er rangert som nummer 31 på IMDBs liste over de beste filmene gjennom tidene. 

  • IMDb-score: 8,6

Hvis du ikke har sett noen av filmene fra legendariske Studio Ghibli, er dette en fin start. En nydelig og fantasifull film (med et helt vanvittig vakkert lydbilde!) som passer for alle aldre. Et must see! 
 

Se filmen her!

 

Psst: Se flere filmer fra Studio Ghibli her!

 

Published: 11/05/2023   Last updated: 11/05/2023