Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 33

Amanda-nominert komedie med Odd-Magnus Williamson i hovedrollen.

 

Lørdag 20. august deles Den nasjonale filmprisen Amanda ut i 22 ulike kategorier under Den norske filmfestivalen i Haugesund. 

Blant filmene som er nominert i flest kategorier finne vi filmer som Verdens verste menneske (kommer på Filmoteket i november!), Tre nøtter til Askepott og De Uskyldige, men det er langt fra alle filmene som er nominert til priser denne kvelden. 

En av de nominerte filmene kan du se på Filmoteket, og den er såpass god at vi trekker den frem som ukas fredagsfilm denne uka. 

 

Ukas fredagsfilm: Ingenting å le av

En morsom historie om verdien av å ta livet på alvor.

Kasper Berntsen (Odd-Magnus Williamson) er en vellykket stand-up komiker, som har alt han kan ønske seg. Han kjører faste show på Oslos beste klubber, har en perfekt kjæreste og trives svært godt i rampelyset. Men så mister han grepet og en dag endrer alt seg.

  • IMDb-score: 7,4

Komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson debuterte som manusforfatter for en spillefilm med Ingenting å le av

Marte Hedenstad skrev følgende om filmen i sin terningkast 5-anmeldelse hos Filmpolitiet: 

"En sort dramakomedie som fikk meg til å le og grine i skjønn forening. Og du vet at filmskaperne har gjort noe riktig når du både fniser og strigråter, samtidig som det vitses om incest og gangbang på lerretet. Ja, du leste riktig."
 

Filmen er nominert i én kategori under årets Amandapris-utdeling; beste kvinnelige birolle (Sara Khorami). Vel fortjent! 

 

Du ser den her! 

 

Published: 16/08/2022   Last updated: 16/08/2022