Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 22

Filmen som var starten på Johnny Depp og Amber Heards forhold.

 

Du skal ha vært lite på internett den siste måneden dersom du ikke har fått med deg sirkuset av en rettssak som har foregått mellom skuespillerne Johnny Depp og Amber Heard. 

Kortversjonen: Johnny Depp saksøkte sin ekskone Amber Heard for ærekrenkelse (fordi hun har sagt offentlig at han utsatte henne for vold da de var sammen, noe Depp mener ikke er sant og at det snarere var motsatt), og hun har saksøkt ham tilbake for det samme. 

Det er nesten vanskelig å se for seg at de to superstjernene har vært forelsket, men hvis du tar en titt på ukas fredagsfilm får du et lite innblikk i hvordan kjemien en gang var. Det var nemlig under innspillingen av denne filmen at de forelsket seg.
 

Ukas fredagsfilm: The Rum Diary

Denne ukas fredagsfilm er en film full av galskap, rom og tropiske 60-tallsvibber.

Filmen er basert på gonzokongen Hunter S. Thompsons bok med samme navn. Mest kjent er han kanskje for boken Fear and Loathing in Las Vegas fra 1971, som ble filmatisert i 1998 med Depp i hovedrollen. 

Fun fact: Thompson publiserte aldri  The Rum Diary som han skrev en gang på 60-tallet, men Johnny Depp fant manuskriptet liggende i en gammel boks en dag han besøkte forfatteren sent på 90-tallet, og de ble enige om å gi den ut og senere lage film ut av den. 
 

Handling

Journalisten Paul Kemp, spilt av Johnny Depp, tar et freelance-oppdrag i en uryddig og vaklende avisredaksjon i karibiske Puerto Rico. Hans privatliv er om mulig enda mer vaklende og uryddig, og han strever med å balansere kulturkollisjonen mellom de innfødtes voo-doo og fattigdom, og overklassens overdådige fester. Han utfordres på mange nivå mens han prøver å skape seg et tryggere levebrød, mens svirebrødre byr på en flaske til.  Amber Heard spiller Paul Kemps vakre flørt på den karibiske øya. 

Filmen fikk blandede anmeldelser, men hvis du liker Hunter S. Thompsons kaotiske skrivestil og Johnny Depps presise og vittige skuespill er dette en film for deg. Stort pluss for vakre karibiske omgivelser og en perfekt miks av skitten og glamorøs 60-talls scenografi. 

Du ser den her! 

 

 

Published: 31/05/2022   Last updated: 31/05/2022