Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 4

Et stjernespekket drama som tar deg med inn til en religiøs kult på 50-tallet.


Denne uka har vi valgt ut et spennende drama fra 2012 som ukas fredagsfilm. Filmen er løst basert på historien om Scientologikirkens grunnlegger L. Ron Hubbard.

På rollelisten finner vi store Hollywood-navn som Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman og Amy Adams, som alle ble nominert til Oscar for denne filmen.

 

Ukas fredagsfilm: The Master

The Master er et drama som er satt til 50-årenes USA. Freddie (Joaquin Phoenix) har tjenestegjort i marinen under 2. verdenskrig. Han kommer hjem etter krigen sterkt preget av det han her opplevd, uten jobb og usikker på fremtiden.

Han snubler over en trosbasert kult som engasjerer seg i øvelser for å fjerne følelser, ledet av den karismatiske og intellektuelle Lancaster Dodd, også kjent som “The Master” (Phillip Seymor Hoffman). Og menn som Dodd vet å dra nytte av en ung traumatisert dagdriver som Freddie.
 

Femmer på terningen

Filmpolitiet skrev følgende i sin anmeldelse av filmen, hvor den fikk terningkast 5: "The Master er ikke en film som vil fylle kinosaler, selv med uovertrufne tidsbilder av USA på 1950-tallet, og intense skuespillerprestasjoner. Under overflaten berører Anderson mange temaer, og driver skarp kritikk av det amerikanske samfunnet spunnet rundt identitet, fordommer, krigstraumer og lidelse." 

The Master har 7,2 i score på IMDb. 

Du ser den her! 
 

Published: 24/01/2022   Last updated: 24/01/2022