Screen
Poster

Vi ses der oppe

116 minutter 2017 7,4

I oktober 1918 er de grufulle skyttergravkampene under første verdenskrig snart over. Den unge soldaten Edouard har overlevd mot alle odds, men med et deformert ansikt. Han innser at han snart er nødt til å gå tilbake til kunstnerlivet sitt i Paris, men føler en sterk motvilje mot sin rike far som han aldri vil se igjen. Hans mangel på kjærlighet til sønnen har ødelagt livet til Edouard. Så får han en idé, og overtaler militærkameraten Albert om å iscenesette sin egen fiktive død.

Fri fra farens grep, men full av hevnlyst mot systemet som sendte ham ut i krigen, setter han og Albert i gang med et kunstbedrageri som skal lure hele Frankrike. Det viser seg å være veldig risikabelt når faren hans får øye på et av verkene hans og kjenner igjen streken. Kan det hende at sønnen hans, til tross for dødsbudskapet, faktisk er i live?

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: Au revoir là-haut
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Krim, drama, komedie
Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne, Mélanie Thierry, Héloïse Balster, Philippe Uchan, André Marcon, Michel Vuillermoz
Forfatter: Pierre Lemaitre
Regi: Albert Dupontel
Produsent: Catherine Bozorgan
Manus: Albert Dupontel, Pierre Lemaitre
Land: Frankrike, Canada
Språk: Fransk