Article image

Ukens nypubliserte filmer uke 29.

Tysk krigspolitikk, filmstjerner på festival og kortfilmer for barn er noe av det Filmoteket byr på denne uken.

I The Conference sitter de store, tyske herrer og diskuterer kaldt og rolig den «endelige løsningen», som det ble kalt. Mellom snittene og og kaffeserveringen ble jødenes skjebne beseglet.

Krig blir det også i amerikanske Shuttlecock, der major James Prentiss avslører en mørk familiehemmelighet for sin sønn under en minnestund for krigshelter.

Rallskanken er en av to kortfilmer for barn i ukens publiseringer. Han er en pussig liten skapning som vandrer, og etter 364 dager trenger han hvile før han tar fatt på neste års ferd.

Ukens andre kortfilm er Mister Mjukis, som handler om landets styggeste hund. Det synes ikke eieren hans, som har meldt han på hundeutstilling.

Dokumentaren Cannes Uncut handler om den kjente filmfestivalen og dens nesten 80 år lange historie. For mange av stjernene som kommer dit, og også for publikum, er Cannes kanskje den aller største og mest prestisjetunge filmfestivalen som avholdes hvert år.

Avstandsforhold er vanskelige, noe Gitl får smertelig erfare i Hester Street fra 1975. Filmen er et romantisk drama som skildrer det jødiske samfunnet på Manhattan rundt århundreskiftet.

God filmuke!

Publisert: 25.06.2024   Sist oppdatert: 12.08.2024